Restaurang

Vår historie från ett kulturkafeteria till en matrestaurang

De första stegen med Konst och Deli togs i Uleåborg år 2015 när ett kafeteria med samma namn öppnades i Uleåborgs kulturhusets utrymmen. Kafeterian erbjöd på konst och delikatesser i samma paket åt stadsborna. Företagarna flyttade till Vasa år 2020 och samtidigt tog de med sig kulturkafeterian.

Under resan förvandlades Konst & Deli till den nuvarande restaurangen med classy bistro atmosfär. Hos oss får ni njuta både av spännande smakkombinationer och smakrika specialiteter, som exempel Savoy strömmingar eller Vorshcmack på älgkött, som även marskalk Mannerheim avnjöt- Utan att glömma alla underbara vegetariska rätter.

Kasvot tunnelman ja makujen takana

Rina Hirviniemi

Företagare, festmästare

Rina kommer från Helsingfors. Hon är restonom och sommelier, och har arbetat på högklassiga restauranger redan från början på år 2000. Rina flyttade från Uleåborg till Vasa i början på år 2020. I Uleåborg hade hon arbetat som Kafé-, restaurang-, catering företagare. Som en flitig och kunnig kvinna har Rina bakom sig ca. 500 bröllops- eller andra tillställningar där hon skött om cateringen. Hon tituleras inte festmästare utan orsak.

Brunch

Vattnas det i munnen och kurrar magen?

Reservera ett bord!

sv_SESvenska